08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ambasadorul Republicii Lituania, E. S. Rimantas LATAKAS, în vizită de curtoazie la Bălți

//
Comentariu0

Excelența Sa, Domnul Rimantas LATAKAS, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova, s-a aflat joi, 4 mai 2015, într-o vizită de curtoazie în municipiul Bălți, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu conducerea primăriei mun. Bălți. Oficialul a fost însoțit de către doamna Lina KAČERAUSKIENĖ – Consilier al Ambasadei.

Oaspeții au fost primiți de către Dl Igor ȘEREMET – Primar interimar al mun. Bălți, Dl Leonid BABII – viceprimar al mun. Bălți și Dna Lilia SAVA – viceprimar al mun. Bălți.

La începutul întrevederii, a fost efectuat un schimb de mesaje de gratitudine, urmat de către o prezentare succintă a municipiului și prezentarea priorităților principale ale administrației publice locale din mun. Bălți. În continuare a urmat o discuție deschisă, asupra aspectelor sociale, sportive și culturale. O importanță semnificativă a avut intervenția Dlui viceprimar, Leonid BABII, care a prezentat profilul economic al municipiului, dinamica pozitivă de dezvoltare economică și avantajele municipiului Bălți în ceea ce privește climatul investițional și deschiderea autorităților locale față de investitorii străini.

La rândul său, E. S., Domnul Rimantas LATAKAS, s-a arătat interesat despre modul în care sunt pregătiți specialiștii necesari pentru investitori și în ce domenii se specializează forța de muncă calificată din municipiu. Domnul Leonid BABII a accentuat pregătirea la un nivel înalt a specialiștilor în domeniul construcțiilor și cel tehnic, precum și a inginerilor pregătiți în grupe special create de către Draiexelmaier, rezident al ZEL, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

La finalul discuției, Excelența Sa a mulțumit pentru o recepție prietenoasă și deschisă și s-a arătat convins că municipiul Bălți se poziționează pe o axă de dezvoltare pozitivă, cu rezultate concrete și vizibile.

Este de menționat faptul că, Excelența Sa a participat în această zi la deschiderea în cadrul Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, a expoziției vernisate „Lituania într-un colet poștal”, fiind însoțit de către Dna Lilia SAVA-viceprimar al mun. Bălți. La finele zilei, Ambasadorul a vizitat Zona Economică Liberă „Bălți”, fiind impresionat de condițiile de activitate asigurate pentru rezidenți.

Last updated: mai 9, 2017 at 18:25 pm

Lasă un Răspuns