08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

1584 de elevi de clasa întâi au pășit pragul școlilor în ziua de 1 septembrie

//
Comentariu0

1 septembrie mereu a fost, este și va fi o zi festivă, când marcăm începutul unui nou an școlar. Ziua Cunoștințelor este primul sunet de clopoțel, care îi cheamă pe elevii din clasa întâi și pe copiii mai mari să ia loc în sălile de clasă. Emoții, flori, fundițe albe și, desigur, Ora păcii, dragostei pentru țara natală.

Începutul anului școlar 2020-2021 a fost mult așteptat și puțin cutremurător în același timp, după o lungă pauză și prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie, profesorii, educatorii și copiii trebuie să se obișnuiască cu activitatea în condiții noi, respectând cu strictețe prevederile Instrucţiunii privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activităţii instituţiilor de învăţământ (publice şi private) în contextul epidemiologic al COVID-19.

Instituțiile de învățământ din subordinea Direcției învățământ, tineret și sport și-au întâmpinat elevii în deplină pregătire. La intrare în instituții, temperatura corpului a fost măsurată cu termometre non-contact, mâinile au fost dezinfectate cu soluții speciale pe bază de alcool, profesorii i-au însoțit pe copii până la sălile de clasă.

În acest an nu s-au desfășurat careuri festive, dar sunetul clopoțelului a răsunat încă pentru 14 848 de elevi ai gimnaziilor și liceelor. Procesul educațional a început în 13 licee, 11 gimnazii și școli primare, inclusiv din satele Sadovoe și Elizaveta.

Last updated: septembrie 2, 2020 at 13:34 pm

Lasă un Răspuns