08:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50
piața Independenței, 1

Universitatea de Stat „Alecu Russo”din Bălți sărbătorește 75 de ani de la înființare

//
Comentariu0

În luna octombrie 2020, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți sărbătorește 75 de ani de la înființare. De-a lungul istoriei sale, universitatea a parcurs un drum glorios de la un institut învățătoresc până la o universitate clasică cu tradiții academice. A devenit o universitate importantă în Republica Moldova, dezvoltându-se dinamic în conformitate cu tradițiile celor mai bune universități din țară. Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți este astăzi nu doar una dintre cele mai importante instituții de învățământ din țară, ci este, de asemenea, cel mai mare centru educațional și didactic, precum și cea mai importantă comunitate culturală și educațională.

Institutul învățătoresc din Bălți a fost înființat în 1945, un an victorios, în 1953 a fost reformat în Institutul Pedagogic de Stat din Bălți, iar la 21 mai 1992, în conformitate cu hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 330, Institutul Pedagogic de Stat din Bălți a fost reorganizat în Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a parcurs demn o cale lungă și dificilă de îmbunătățire și dezvoltare. Oamenii speciali au fost și sunt în spatele lucrurilor mari și mici din istoria universității. Datorită lor, entuziaști ai iluminării și educației tinerilor, lucrători care privesc cu adevărat în viitorul secolului 21, Universitatea de Stat din Bălți a apărut ca o instituție de învățământ superior care păstrează tradițiile clasice ale educației și introduce cu îndrăzneală metode de predare inovatoare. Acest lucru poate fi demonstrat de 47.000 de specialiști absolvenți care au lucrat și lucrează astăzi în beneficiul Republicii noastre și în străinătate.

În data de 07 octombrie 2020, membrii „Comunității ruse din Bălți” au participat la festivitatea organizată cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la fondarea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Rectorul universității Natalia Gașițoi a primit felicitări de la președintele „Comunității ruse din Bălți” Pavel Buceațchii. La ceremonie au participat Decanul Facultății de Filologie Lilia Trinca, șeful Catedrei de Studii Slavone Vladimir Brajuc, șeful „Centrului Rus” al USARB Tatiana Suzanskaia și șeful filialei Bălți a „BC Moldindconbank” Iurie Beșliu.

Felicitările sincere universității! Astăzi, atât administrația universitară, cât și decanii tuturor facultăților, șefii de catedre și personalul didactic sunt moștenitori demni și continuatori ai marii activități educaționale, științifice și culturale începute acum 75 de ani.

Comunitatea rusă din mun. Balti

Last updated: octombrie 8, 2020 at 17:46 pm

Lasă un Răspuns