08:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50
piața Independenței, 1

Toamna- cel mai bun anotimp pentru amenajarea și înverzirea teritoriului

//
Comentariu0

După informația prezentată de către domna Svetlana Novicova, administrator interimar a întreprinderii municipale „Amenajarea teritoriului şi spaţii verzi Bălţi”  la ședinţa cu directorii întreprinderilor municipale din data de 10 noiembrie, în perioada de 25 octombrie – 30 noiembrie se planifică de plantat pe 39 de adrese 1000 de arbuști,  8400 de trandafiri, 30 de conifere și 620 de foioase.

Domnul Nicolai Grigorișin, viceprimarul mun.Bălți, a solicitat grăbirea procesului de amenajare a spațiilor la intersecția străzilor Decebal și Ștefan cel Mare, la care doamna Svetlana Novicova a relatat că lucrările vor începe în data de 11 noiembrie, însă efectuarea acestora va fi cam dificilă din cauza betoanelor voluminoase care țineau construcțiile metalice.

E de menționat faptul, că în data de 9 noiembrie intreprinderea a efectuat lucrarile privind conservarea havuzului pentru perioada de iarnă: scurgerea apei, curățarea fundului, a pereților și alte lucrări tehnice.

Referitor la „Parcul Victoriei”, dna Novicova a răspuns, că în parc continuă lucrările de dezrădăcinare a butucilor pentru a pregăti teritoriile la sădirea noilor arbori, gazoanele fiind deja pregătite, trotuarele sunt  pavate și iluminate iar urnele și scaunele vor fi instalate în timpul apropiat. Deasemenea este planificată instalarea camerelor de supraveghere pentru a evita furtul plantelor.

Locatarii cartierului 6 deja sunt mulțumiți de aspectul nou, modern, mult așteptat a teritoriului, însă imaginea finală o vom admira în primăvara anului 2021.

Last updated: noiembrie 12, 2020 at 18:02 pm

Lasă un Răspuns