09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Situaţia copiilor sub vîrsta răspunderii penale şi a celor în conflict cu legea

//
Comentariu0

În cadrul acordului de colaborare, încheiat între Institutul de Reforme Penale și Primăria municipiului Bălți, aprobat prin Decizia Consiliului municipal Bălți, nr. 9 /5 din 05.12.2014, la data de 07.09.2016, în incinta Primăriei municipiului Bălți a fost convocată ședința a grupului de lucru privind «Consolidarea mecanismului de prevenire și dejudiciare a cauzelor penale cu implicarea copiilor sub vîrsta răspunderii penale și a celor în conflict cu legea» cu participarea membrilor instituțiilor partenere din domeniul: social, educației, sănătate, procuraturii, Inspectoratului de Poliție, Judecătoriei, incluşi institutului de reforme Penale.

În cadrul ședinței a luat cuvîntul dl. Ceslav Panico, reprezentantul IRP.

În cadrul proiectului de colabore s-a stabilit, că ședințele grupului de lucru să fie moderate și prezentate de către un membru al echipei, prezentînd informațiile ce ține de specificul de activitate, provocările și dificultățile de activitate în lucrul cu copiii sub vîrsta răspunderii penale și a celor în conflict cu legea. În acest context, dna Veronica Munteanu, Șefa Direcției asistență socială și protecția familiei, a luat cuvîntul salutînd persoanele prezente la ședință, aducînd un mesaj de informare privind colaborarea intersectorială în temeiul acordului de colaborare și acordarea serviciilor sociale tuturor categoriilor de beneficiari, inclusiv copiilor în conflict cu legea și a celor sub răspunderea penală din municipiul Bălți și familiilor acestora.

În concluzie, s-a stabilit, ca următoarea ședință a grupului de lucru, să se desfășoare la data de 12.10.2016, iar moderatorul ședinței respective să fie reprezentantul Inspectoratului de Poliție Bălți, dl. Ruslan Chicimaniuc. Despre locul și ora desfășurării ședinței, partenerii vor fi informați suplimentar.

Last updated: septembrie 13, 2016 at 13:48 pm

Lasă un Răspuns