09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Seminar metodico-practic „Asigurarea traseului educațional de succes la tranziția copiilor din ciclul preșcolar în ciclul primar”

//
Comentariu0

În data de 28 februarie 2018, Direcția Învățămînt, Tineret și Sport, mun. Bălți, Serviciul de asistență psihopedagogică, în parteneriat cu Instituția de educație timpurie nr. 24, în conformitate cu Planul de activitate pentru anul de studii 2017-2018, a organizat și desfășurat atelierul de lucru pentru specialiștii care asistă copiii cu CES, cadrele didactice de sprijin din instituțiile de învățământ din mun. Bălți: „Asigurarea traseului educațional de succes la tranziția copiilor din ciclul preșcolar în ciclul primar”, care a avut ca scop asigurarea traseului educațional a copiilor cu CES, din ciclul preșcolar în ciclul primar.

La atelier au participat cadre didactice, cadre didactice de sprijin, psihologi și psihopedagogii din instituțiile de învățământ și au fost abordate subiecte:

-traseul educațional a copiilor cu CES;

-elemente esențiale ale activității individuale cu copiii cu dizabilități intelectuale;

– elemente esențiale ale activității de grup cu copiii cu dizabilități intelectuale;

-activitatea CMI, cu participarea IET-Școală-Familie, în contextul asigurării traseului educațional etc.

Specialiștii au identificat perspective, impedimente și posibile soluții ce ar putea fi propuse în organizarea activității CMI și asigurarea adaptării copiilor cu CES în instituția de învățământ.

„Comunicarea înseamnă talentul de a înţelege că nu suntem la fel”.

 

Last updated: martie 3, 2018 at 7:50 am

Lasă un Răspuns