09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Ședința la distanță cu conducătorii întreprinderilor din sfera comunală (19.05.2020)

//
Comentariu0

În data de 19 mai 2020 s-a desfășurat ședința ordinară la distanță cu conducătorii întreprinderilor comunale din municipiul Bălți. Un lucru destul de important, menționat chiar de la începutul ședinței este purtarea obligatorie a măștii și mănușilor de către fiecare persoană în locuri publice, transport public, unități comerciale ș.a., întru reducerea riscului de infectare cu COVID-19, conform hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinae de Sănătate Publică.

Viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a infomat despre problema apărută în legătură cu deformarea plitei de pavaj de pe str. Ștefan cel Mare și Sfânt, înstalată în perioada ultimilor doi ani.

Nicolai Grigorișin a atenționat că plita se umflă din cauza apei ce trece prin ea și din cauza că după lucrările de reparație a țevilor, ce trec sub partea carosabilă, plita nu este corect așezată la loc, astfel este permanent mișcată de fluxul mare de trecători. Pe lângă acest fapt, în timpul lucrărilor de reparație a țevilor plita se și mai fură. Pentru a evita acest lucru, administratorul interimar al ÎM „Regia Apă-Canal Bălți”, Leonid Babii, a menționat: „În timpul lucrărilor de reparație, noi aducem plita la noi la întreprindere pentru a nu o supune vandalismului, după care întreprinderea responsabilă o instalează la loc, conform tuturor normelor tehnologice”.

În cadrul aceleiași ședințe, Serghei Avramenco, administratorul ÎM „Direcția de Troleibuze Bălți”, a adus la cunoștință că s-a îngreunat destul de mult activitatea taxatorilor, întrucât fluxul de pasageri este permanent în creștere și mai ales odată cu deschiderea piețelor comerciale acesta se va mai dubla, sau poate chiar tripla. Întru soluționarea acestor probleme, S. Avramenco a propus „să mai adăugăm 2-3 unități de transport pentru rutele nr. 2,3,5, să atragem mai multe unități de microbuse, pentru a micșora fluxul de oameni în troleibuze”. După o consultare cu juriștii și specialiștii din Centrul de sănătate publică, dlui a menționat că în hotărârea nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinae de Sănătate Publică este specificat „Persoanele fizice şi persoanele juridice, care efectuează activităţi de transport feroviar şi rutier de persoane în trafic urban/raional/interraional vor asigura limitarea numărului de persoane în transportul feroviar şi rutier în trafic raional şi interraional-proporţional numărului de scaune disponibile in mijlocul de transport, iar pentru transportul rutier în trafic urban în limita a 60% din capacitatea de îmbarcare”. Reieșind din aceste considerente, transportul municipal, din 20 mai 2020 va funcționa în limita a 60% de îmbarcare din capacitatea totală de îmbarcare, doar cu respectarea strictă a normelor igienico-sanitare (măști, mănuși și distanța socială de minim 1 metru de o altă persoană).

Administratorul ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți”, Svetlana Novicova, la fel a menționat despre repetate acțiuni de vandalism. Sunt supuse distrugerii grădinițele de flori. Iarăși sunt rupte cu rădăcină din sol, nimicite și aruncate. „Unii pur și simplu nu respectă munca noastră și nu prețuiesc ceea ce facem noi pentru bălțeni. Ne pare rău”.

În cadrul uneia din ședințele precedente cu conducătorii întreprinderilor comunale, viceprimarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a poruncit administratorului interimar al ÎM „GLC Bălți”, Tatiana Chiaburu, să pregătească un proiect de decizie cu privire la scutirea de plată pentru serviciile prestate de întreprinderea municipală „GLC Bălți” veteranii de război și persoanele asimilate acestora și să pregătească o dare de seamă cu privire la instalarea noilor panouri informative în fața fiecărui bloc locativ, deservit de ÎM „GLC Bălți”. Deci, la acesată ședință T. Chiaburu a dat răspuns sarcinilor primite: „Am inclus în lista celor care vor fi scutiți de plata pentru serviciile prestate de întreprinderea noastră 25 de persoane (veterani de război și persoane asimilate acestora), cheltuielile lunare suporate vor fi de 1657 lei. Ceea ce ține de panourile informative, am pregătit 4 modele ce urmează a fi aprobate de dvs și costul pentru confecționarea și instalarea unui panou este 698 lei. În municipiul Bălți sunt 1137 de blocuri ce le deservește întreprinderea, astfel concluziile și deciziile finale, la fel rămân a fi anunțate de conducerea primăriei”.

Vineri, în data de 22 mai 2020, ședința la distanță cu conducătorii întreprinderilor comunale din municipiul Bălți, nu se va desfășuara, din motiv că este zi de odihnă, când se marchează Hramul Sf. Nicolai – Ziua orașului Băli – 599 de ani de la prima atestare.

Last updated: mai 20, 2020 at 16:32 pm

Lasă un Răspuns