09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Ședința Comisiei municipale pentru protecția copilului aflat în dificultate

//
Comentariu0

Ședința Comisiei municipale pentru protecția copilului aflat în dificultate din data de 11.07.2019, a fost convocată conform necesităților și prevederilor legislației în vigoare. În cadrul ședinței respective au fost examinate 99 cazuri cu implicarea a 133 copii.

Întrebările au fost diverse:

*examinarea posibilității plasării a 2 copii din 2 familii, prin Serviciul în grupa „Creșa socială” pentru copii pînă la 3 ani, din cadrul instituției preșcolare specializate nr. 13 din mun. Bălți”,

*examinarea posibilității de acordare a  ajutorului material prin intermediul  Serviciului de Sprijin Familial, pentru 99 de  familii în situație financiară dificilă, pentru procurarea vestimentației și rechizitelor școlare, mărimea ajutorului bănesc unic fiind în mărime de – 2000 lei pentru fiecare copil, în cazurile foarte dificile, fiind identificate și alte necesități ale copiilor minori, mărimea ajutorului bănesc a fost stabilită pînă la cuantumul – 4000 lei pentru fiecare copil.

Toate cazurile au fost examinate multiaspectual, deciziile comisiei fiind în interesul superior al copilului. Cazurile examinate sunt în vizorul specialiștilor din cadrul Direcției asistență socială și protecția familiei, care cooperează în dependență de caz cu reprezentanții organelor de resort: Inspectoratul de Poliție Bălți, Direcția Învățămînt Tineret și Sport, Serviciul Sănătate, Centrele sociale: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ”ATIS”, Centrul de criză familial „SOTIS” din mun. Bălți, etc.

În urma recomandărilor/ concluziilor Comisiei municipale pentru protecţia copilului aflat în dificultate, autoritatea tutelară teritorială, va emite avizul corespunzător și va monitoriza situația în particular, conform prevederilor legislației în vigoare.

Banii alocați sunt destinați pentru îmbunătățirea domeniilor de bunăstare afectate a copiilor minori, proveniți din familii social-vulnerabile, în scopul pregătirii acestora pentru anul școlar 2019-2020.

Last updated: iulie 16, 2019 at 18:04 pm

Lasă un Răspuns