08:00 - 17:00
(0 231) 2-23-48
piața Independenței, 1

Reluarea curselor aeriene regulate și a antrenamentelor desfășurate în aer liber – noile prevederi ale CNESP a RM

//
Comentariu0

În data de 03 iunie 2020 s-a întrunit în ședință Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a Republicii Moldova, aprobând hotărârea nr. 14 din 03.06.2020:

1. Reluarea, începînd cu 15 iunie 2020, a curselor aeriene regulate de pasageri şi a charterelor regulate de pasageri, cu respectarea strictă a următoarelor măsuri de prevenire a răspîndirii infecţiei COVID-19:

1.1. Aeroportul Internaţional Chişinău va asigura:

  • organizarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, în sălile de sosire şi plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecţie, echipament de protecţie personală, soluţii de dezinfecţie, distanţa socială;
  • dezinfectarea încăperilor şi instalaţiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică.

1.2. Operatorii aerieni naţionali şi străini vor asigura:

  • respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 de către personalul navigant şi pasageri;
  • informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului şi după aterizare;
  • imprimarea şi distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

1.3. Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:

  • transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă şi vice-versa, fără reţineri nejustificate şi cu asigurarea normelor sanitare;
  • dezinfectarea încăperilor şi suprafeţelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică.

1.4. Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziţia agenţilor aeronautici şi a autorităţilor publice, care activează pe aeroporturile internaţionale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, elaborate de autorităţile naţionale si internaţionale.

2. Reluarea antrenamentelor desfăşurate în aer liber, pentru sportivii legitimaţi de către Federaţia de Atletism din Republica Moldova, cu respectarea prevederilor punctului 3 din Hotărîrea nr. 13 din 29 mai 2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.

3. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărîre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

Last updated: iunie 4, 2020 at 16:47 pm

Lasă un Răspuns