09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

Raport de activități realizate de către voluntarii FCR – Bălți în primul trimestru al anului 2020

//
Comentariu0
  • 24.02.2020 Sesiune informativă cu privire la ,,Diseminarea cunoştințelor despre Crucea Roşie”.
  • 27.02.2020 Seminar informativ pentru instruirea voluntarilor în domeniul îngrijirilor paliative cu tema: „Bătrânețe liniştită”
  • 28.02.2020 Activitate publică în cadrul L. T. ” Lucian Blaga” – Principii în acțiune!!!
  • 01.03.2020 Activitate publică de felicitare cu ziua de 1 Martie.

În cadrul acesteia au fost repartizare mărțișoare, buclete informative, pixuri  și baloane cu logotip.

  • La data de 8 Mai 2020 a fost celebrată Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii la cei 157 ani de existență, unde a fost repartizat ajutorul umanitar oferit de Crucea Roșie din Moldova prin intermediul filialei de Cruce Roșie din mun. Bălți:
  • Centrului de plasament temporar şi reabilitare pentru copii,
  • Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități adulte,

Regiei de transport public Bălți.

Ajutorul umanitar a fost oferit în cadrul proiectului ,,Măsurile de răspuns pentru combaterea pandemiei COVID-19″, prin 260 litri de dezinfectant, şi 8000 de buclete informative cu informația cu referire la Covid-19, în limba rămână și limba rusă, cu suportul financiar al Federatiei Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Inspirația provine din munca de zi cu zi  – Charles Badler

La finele lunii mai 2020 sute de brațe au fost deschise și 60 de familii în dificultate au putut beneficia de ajutor umanitar din cadrul Proiectului finanțat de Crucea Roșie din Norvegia, regiunea – Vestfold în perioada pandemiei COVID – 19. În legătură cu agravarea situației socio-materiale a creșterii șomajului tehnic, și măririi numărul persoanelor cu dificultăți materiale și economice: voluntarii filialei de Cruce Roșie din mun. Bălți, în conlucrare și parteneriat cu specialiștii din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecție a Familiei din mun. Bălți, au repartizat – mamelor solitare cu copii în situație de risc, persoanelor vârstnice singuratice, familiilor numeroase, familiilor defavorizate și persoanelor în dificultate cât și persoanelor socio- vulnerabile cu venituri reduse: – 60 de pachete alimentare și 60 de pachete igienice.

Last updated: iulie 9, 2020 at 19:44 pm

Lasă un Răspuns