09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

Primarul Renato Usatîi, a participat la al VI-lea Summit de Afaceri din orașul Nijnii Novgorod

//
Comentariu0

Primarul municipiului Bălți Renato Usatîi, împreună cu viceprimarul Igor Șeremet au participat  în perioada 14-16 septembrie la lucrările Summit-ului de Afaceri din orașul Nijnii Novgorod, Federația Rusă. În cadrul acestui eveniment, reprezentanții conducerii municipiului au avut întrevederi oficiale cu domnul Serghei Liulin, viceguvernator al regiunii Nijegorodsk și domnul Mihail Cuznețov, viceprimar al orașului Nijnii Novgorod, precum și ședințe de lucru cu reprezentanți ai companiilor participante la Summit-ul de Afaceri.

Guvernatorul regiunii Nojegorodsk, domnul Valerii Șanțev, a menționat că în acest an, la Summit-ul de Afaceri au participat reprezentanți a 34 delegații internaționale și 37 regiuni din Federația Rusă.

”Timp de șase ani, dintr-un Forum regional, Summit-ul s-a transformat într-o platformă internațională completă, în cadrul căreaia își pot da întîlnire reprezentanții mediului de afaceri și autoritățile publice”, a specificat Guvernatorul regiunii Nijegorodsk.

Summit-ul de Afaceri se desfășoară în orașul Nijnii Novgorod începînd cu anul 2012 și reprezintă în primul rînd o platformă de afaceri unde se întîlnesc experți de prim rang, economiști și alte persoane publice. Formatul Summit-ului combină părțile de congeres și expoziție. Expoziția s-a desfășurat conform următoarelor direcții: ”import”, ”export”, ”investiții”, ”imobile comerciale”, ”inovații”, ”turism”.

Mun. Bălți și orașul Nijnii Novgorod sunt orașe înfrățite. Acordul de înfrățire a fost semnat în iunie 2016 de către domnul Renato Usatîi – primar al mun. Bălți și domnul Ivan Carnilin – primar al orașului Nijnii Novgorod.

Cum a menționat mai devreme domnul Renato Usatîi, Acordul de înfrățire cu orașul Nijnii Novgorod deja aduce roade semnificative: ”Am reușit să facem Acordul mai consistent, care și-a găsit foarte repede întruchipare în viața unor persoane concrete. În următorul an universitar și mai mulți elevi din mun. Bălți vor merge la studii gratuite în orașul Nijnii Novgorod pentru a primi diplome de studii superioare” a specificat domnul Usatîi. În plus, din spusele domnului Renato Usatîi, conducerea regiunii Nijegorodsk va oferi suportul necesar în deschiderea unui Centru de resurse în mun. Bălți, în cadrul căruia vor fi pregătiți profesioniști pentru diverse specialități. De asemenea, au avut loc convorbiri cu Guvernatorul regiunii Nijegorodsk, domnul Valerii Șanțev în legătură cu deschiderea Casei de Comerț Bălți în orașul Nijnii Novgorod.

Amintim că, la inițiativa domnului Renato Usatîi, această toamnă în mun. Bălți vor fi organizate două forumuri internaționale: investițional și urbanistic, în cadrul cărora vor participa și reprezentanți din orașul Nijnii Novgorod.

Last updated: septembrie 19, 2017 at 22:37 pm

Lasă un Răspuns