08:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50
piața Independenței, 1

Primăria municipiului Bălți a premiat veteranii sportului – antrenori emeriți ai Republicii Moldova

//
Comentariu0

Fotbalul, atletica ușoară, șahul sunt acele categorii de sport cărora antrenorii emeriți își dedică o bună parte din viața sa. În data de 13 ianuarie 2021, Vladimir Oleanschii, Olga și Serghei Zubcov, Mihail Arsenii și Vasilii Sanduleac au fost premiați la Primăria municipiului Bălți. Pentru fiecare dintre ei sportul preferat este un sens al vieții. Viceprimarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a felicitat jubiliarii, înmânându-le diplome de onoare și cadouri.

Aniversarea a 75 de ani împliniți a marcat-o Vladimir Oleanschii – antrenor emerit de fotbal al Republicii Moldova, antrenor principal al CF „Olimpia” (1992 – 2000). Fiind condus de el, Clubul de fotbal „Olimpia” a câștigat, în 1995, medalii de bronz la Campionatul RM de fotbal din cadrul Ligii Naționale.

Mihail Arsenii – antrenor emerit de fotbal al Republicii Moldova, lucrător emerit al culturii fizice și sportului, cavalerul „Ordinului „Gloria Muncii”, directorul Școlii sportive specializate Bălți a MECC a Republicii Moldova – a dedicat 55 de ani de activitate educației tinerilor bălțeni. Adresându-se de la tribună către tinerii sportivi prezenți în sală, colegilor săi și administrației municipiului, Mihail Arsenii a remarcat că pentru prima dată a fost premiat de către administrația publică locală. „Acest lucru vorbește despre faptul că, în municipiul Bălți, sportului i se acordă o deosebită atenție. Este lăudabil. Sportivii bălțeni sunt renumiți nu numai în țară, ci și peste hotarele acesteia. Am fost, sunt și voi fi în slujba municipiului Bălți ”, a remarcat antrenorul.

Olga și Serghei Zubcov sunt un cuplu de antrenori de atletică ușoară din municipiul Bălți. Împreună au activat mai mult de un secol în calitate de antrenori. Olga Zubcova, antrenor emerit de atletică ușoară al Republicii Moldova, antrenor în cadrul secției de atletică ușoară a Școlii sportive specializate nr. 2, pe parcursul a 55 de ani forma noi generații de maeștri în sport. 50 de ani de activitate i-a consacrat sportului Serghei Zubcov, antrenor emerit de atletică ușoară al Republicii Moldova și, la fel, antrenor în cadrul secției de atletică ușoară a Școlii sportive specializate nr. 2.

Vasilii Sanduleac – participant la 9 olimpiade mondiale de șah, de 6 ori campion al Republicii Moldova, Maestru de Talie Mondială, vicepreședinte al Federației Moldovei de Șah, antrenor emerit de șah al Republicii Moldova, director și antrenor al ȘSS nr. 2 – și-a sărbătorit aniversarea a 50 de ani împliniți.

Absolvenții și elevii școlilor sportive, colegii, prietenii și-au felicitat antenorii, profesori îndrăgiți.

 

 

Absolvenții și elevii școlilor sportive, colegii, prietenii și-au felicitat antenorii, profesori îndrăgiți.

Last updated: ianuarie 14, 2021 at 19:14 pm

Lasă un Răspuns