09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Președintele CSE Bălți, Renato Usatii, a convocat ședința extraordinară a Comisiei pentru situații excepționale

//
Comentariu0

Pe 26 martie 2020, președintele Comisiei pentru situații excepționale, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, ce a petrecut în carantină două săptămâni, și-a preluat atribuțiile.

La ora 12 a fost convocată ședința extraordinară CSE cu privire la problema măsurilor executate în mun. Bălți prin dispoziția nr. 4 din 24 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. Discutând proiectul de decizie, membrii comisiei au fost interesați de utilizarea Fondului de rezervă al Primăriei, a orarului de curse a rutelor de transport public de călători, atât municipale (troleibuze), cât și private (autobuze, microbuze).

Ca urmare a votului (26 – pentru, 1 – abținut), decizia a fost aprobată. În decizie, în special, se menționează că, în primul rând, este luată în considerare dispoziția nr. 4 din 24 martie 2020 a CSE a Republicii Moldova. În al doilea rând, primarul va suspenda activitățile taxatorilor în transportul electric; va asigura călătorii gratuite cu acesta; va evalua și prezenta Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Bălți cheltuielile suportate de ÎM „Direcția de troleibuze Bălți” ca urmare a transportării gratuite de călători cu troleibuzele; va înainta un demers întemeiat către Comisia pentru Situații Excepționale din Republica Moldova pentru a compensa pierderile datorate transportării gratuite de călători în troleibuze. (vezi Decizia nr. 5 din 26. 03. 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova)

Last updated: martie 27, 2020 at 10:01 am

Lasă un Răspuns