09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

Octombrie – luna lucrătorilor din învățământ

//
Comentariu0

Ziua profesională a lucrătorului din învățămînt – 5 octombrie este ziua în care tuturor pedagogilor le sunt adresate cele mai sincere urări de bine, de sănătate și de împlinire. Lucrătorii din învățămnt sunt îndemnați să poarte cu demnitate onorificul titlu de semănător al Cunoștințelor, Frumosului și a Binelui.

În ajunul acestei sărbători, conducerea primăriei mun. Bălți, Direcția Învățămînt, Tineret și Sport în comun cu directorii tuturor instituțiilor de învățământ și a instituțiilor preșcolare, organizează mai multe manifestații festive dedicate Zilei profesionale a lucrătorului din învățămînt și din instituțiile preșcolare.

Cu acest prilej, pentru veteranii activității pedagogice, pensionari și pentru cei care sunt în prezent la datorie a fost organizat un concert festiv de către elevii Centrului pentru Creativitatea Copiilor ”Miron Blanc”. În sala festivă și foarte confortabilă a Liceului Teoretic ”M. Lomonosov” din Bălți s-au adunat oamenii care și-au ales profesia nobilă de învățător și, în același timp, educator al sufletelor umane. Pentru ei au fost recitate poezii, dedicate cântece și dansuri, au fost jucate scenete din viața unei familii contemporane.

Pedagogii experimentați au aplaudat fericiți creația copiilor talentați. Ei știu din propria experiență cât de dificil este să aprinzi o scânteie de talent la un copil, să descoperi talentul pe care îl posedă și să faci să-l cunoască o lume întreagă.

La intrare în liceu pe veterani deja le așteptau surprize: elevii de liceu întâlneau oaspeții, le dăruiau stegulețe și felicitări, însoțindu-i pînă în sală. Profesorii Centrului pentru Creativitatea Copiilor ”Miron Blanc” dăruiau cu generozitate obiectele lucrate de ei cu mâna.

Vă mulțumim pentru muncă dumneavoastă inestimabilă și dezinteresată, pentru că ați știut să combinați devotamentul față de idealurile înalte cu loialitatea față de cele mai bune tradiții pedagogice și dorința de a merge într-un pas cu timpul, elevii fiind ghidați de dascălii săi.

În corespundere cu Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova nr. 1042 din 03.10.2001 ”Cu privire la proclamarea Zilei profesionale a lucrătorului din învățămînt”, ziua de 5 octombrie a fost proclamată drept Ziua profesională a lucrătorilor din învățămînt.

 

Last updated: octombrie 3, 2019 at 16:45 pm

Lasă un Răspuns