09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

O expoziție de picturi a lui Damian Furdui a fost deschisă la pinacoteca

//
Comentariu0

Artistul, profesorul, directorul școlii de artă pentru copii din orașul Fălești, Damian Furdui, a numit noua expoziție „Deja Vu”. Cu toate acestea, pentru bălțenii care sunt bine familiarizați cu lucrările de creație ale tânărului pictor, doar câteva copii de picturi ale maeștrilori celebri, interpretate de către Damian s-au dovedit a fi „văzute deja”.

Un alt artist, nou și necunoscut, s-a afirmat a fi, Damian, în picturile sale de cinci, șase și șapte ani în urmă. Peisaje, schițe din viață, amintiri ale vremii fierbinți și caniculei sunt redate cu culori atât de strălucitoare și bogate, pe care le puteți vedea și simți numai în tinerețe sau într-o stare de iubire.

Damian Furdui apare ca un copiator, ca un maestru complet diferit. El este diferit! Pictor se află în căutarea constantă a lui însuși, a propriului său stil. Și expoziția „Deja Vu” este o dovadă a acestui fapt.

La deschiderea expoziției au participat: președintele fil. Balti a Uniunii Pictorilor din Moldova Victor Palii, critic de artă, membru al Uniunii Pictorilor din Moldova, Roman Florescu, artist al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova Nicolai Ghibalenco, artist, profesor Aliona Arlet-Vovc.

Multe din picturi ale pictorului D. Furdui se află în colecții personale din România, Grecia, Bulgaria, America, Italia și Belgia.

Last updated: aprilie 16, 2019 at 16:54 pm

Lasă un Răspuns