09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Miting festiv cu depunere de flori

//
Comentariu0

În data de 8 mai 2019, la ora 14:00, pe strada Gagarin 114, s-a organizat un Miting festiv cu depunere de flori la Aleea ostașilor celui de-al II-lea Război Mondial, participanți la eliberarea orașului Bălți.

La festivitate au participat elevi, cadre didactice și manageriale din instituțiile preuniversitare: gimnaziul nr.2 și gimnaziul nr.4. La miting a fost prezentă dna Celac Natalia, metodist în cadrul Direcției Învățământ, Tineret și Sport mun. Bălți.

Activitatea a demarat cu alocuțiunile prezentate de managerii instituțiilor de învățământ: Florescu Roman, directorul gimnaziului nr.2, și Mahu Anatolie, directorul gimnaziului nr.4, care au vorbit generației tinere despre eroismul și dragostea de Patrie a celor căzuți în lupte.

Cea de-a 74-a aniversare a Victoriei a fost comemorată prin discursuri și versuri patriotice, recitate de elevi. Aceștia au reușit să transmită un mesaj de respect față de ostașii care și-au pierdut viața pentru țară.

Memoria celor care ne-au asigurat pacea a fost cinstită printr-un minut de reculegere.

Evenimentul a avut ca scop promovarea spiritului civic al tinerei generații, educarea respectului față de ostașii căzuți pentru apărarea Patriei și valorile pe care le-au promovat. Festivitatea solemnă a sensibilizat publicul prezent, confirmând prin versurile recitate de elevi tragismul acelor vremuri cumplite și erorile distrugătoare ale războiului. E deja la distanță de ani acel dramatic flagel, dar destinele umane mutilate de război mai sângerează, rănile lăsate de el dor și astăzi.

Cămășile

A fost război.

Ecoul lui

Și-acum mai este viu.

Cămăși mai vechi, mai noi-

Amară amintire de la fiu.

De-atâtea ori fiind

Pe la izvor spălate

S-a ros de-acum ozorul

Și , alb , bumbacul

S-a rărit în spate

Și nu le-a îmbrăcat de mult

Feciorul.

Cămăși mai vechi , mai  noi-

A fost război .

Ci maica lui

De ani prea lungi de-a rândul

Tot vine la izvoare :

Ea și gândul.

Și iar luând cămășile în poală,

De cum ajunge sâmbăta ,

Le spală .

Căci mâine

Fac băieții horă-n sat ,

Și fete multe-s:

Câte-n flori albine .

Și-atunci băiatul ei , cel drag băiat ,

Cu ce se-mbracă , bunul,

Dacă vine?

                                                                     G.Vieru

Last updated: mai 12, 2019 at 8:23 am

Lasă un Răspuns