09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Locuitorii mun. Bălți implicați activ în implementarea proiectului de revitalizare urbană

//
Comentariu0

În luna iulie au continuat activitățile din cadrul proiectului „Crearea unui spațiu de interacțiune comunitară în Gimnaziul „A. I. Cuza” din municipiul Bălți”. La 30 iulie au fost desfășurate consultări publice cu locatarii din zona aferentă gimnaziului „A. I. Cuza” (str. Cahul 46), care au avut ca obiectiv principal analiza rezultatelor concursului inițiativelor comunitare de revitalizare urbană.

La concursul inițiativelor comunitare au fost depuse 15 dosare de participare privind amenajarea zonei aferente Gimnaziului ,,A.I.Cuza”. Inițiativele au vizat spațiul din fața instituției de învățămînt, terenurile de fotbal și baschet, pista de alergare și  intrarea în curtea instituției.

În cadrul consultărilor publice la care au participat 30 de locuitori ai zonei, au fost discutate toate iniațiavele propuse și, luând în considerare omogenitatea ideilor, de comun acord s-a hotărât executarea următoarelor lucrări de amenajare a zonei aferente Gimnaziului:

  • reabilitarea spațiului din fața instituției;
  • amenajarea terenului de fotbal;
  • amenajarea terenului de baschet;
  • restabilirea pistei de alergare;
  • reabilitarea intrării în curtea instituției.

În perioada imediat următoare va fi lansată procedura achizițiilor publice pentru identificarea antreprenorului care va efectua lucrările de amenajare a zonei aferente Gimnaziului.

Proiectul „Crearea unui spațiu de interacțiune comunitară în Gimnaziul „A. I. Cuza” din mun. Bălți” este implementat de către Primăria mun. Bălți și Gimnaziul „A. I. Cuza” în parteneriat cu Asociația Obștească „Tineri pentru Dreptul la Viață”, Bălți în perioada mai – noiembrie 2018, în cadrul FGM 2018 – ediția Revitalizare Urbană.

Această informație este publicată în contextul promovării abordării de Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

 

Last updated: august 20, 2018 at 15:16 pm

Lasă un Răspuns