09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

#La CRAT, prima sesiune a Clubului DAB în 2019

//
Comentariu0

Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS mun. Bălți, a găzduit în ziua de 3 ianuarie membrii Clubului DAB, care au participat la prima sesiune din anul 2019 cu moțiunea  ,,Acest guvern crede că copiii ar trebui informați de la vârsta de 7 ani că Moș Crăciun NU există”, cu implicarea coordonatorului DebateClub al Anticafenelei din Bălți_DAB_Inga Pascal.

Sesiunea Clubului a avut loc în cadrul Sărbătorilor de Iarnă și a fost dedicată găsirii argumentelor și contraargumentelor la cel mai așteptat de către copii, eveniment din an – venirea Moșului Crăciun. Două echipe, timp de 2 ore s-au antrenat în bătălia argumentelor, astfel 6 tineri au avut posibilitatea să învețe arta dezbaterilor academice, iar ceilalți au ținut pumnii pentru echipa preferată.

«Am jurizat această sesiune, și am fost ochi și urechi la fiecare argument și contraargument. Sunt mândră de tinerii ce își petrec zilele și vacanțele anume în așa stil, activ și dezvoltativ», a menționat coordonatorul departamentului Creație, CRAT, Jitaru Cristina.

«Am relansat activitatea Clubului DAB în anul 2019, și planific în lunile ianuarie-februarie o serie de training-uri tematice pentru membrii clubului», a menționat coordonatorul departamentului Voluntariat, CRAТ, Inga Pascal.

«Clubul are drept scop dezvoltarea abilităților de comunicare, formarea argumentelor, gândirea analitică și susținerea poziției proprii, formularea unui discurs tematic. Astfel, ținem să implicăm tinerii în activități de dezvoltare personală, dar și să creștem cetățeni activi și implicați în comunitate», a menționat Directorul Interimar CRAT, Mihalcean Nonna.

Urmăriți agenda activităţilor pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

Last updated: ianuarie 12, 2019 at 10:05 am

Lasă un Răspuns