08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În semn de recunoștință pentru bunicuțe. 26 septembrie 2020

//
Comentariu0

Bunica mea

Bunica mea cu voce caldă

Şi alintări mănunchi în mână,

Eşti tânără întotdeauna,

Căci bunătatea nu-i bătrână.

Ana-Veronica Mircea

 

În viața fiecărui om bunicii au sau au avut un rol important, iar amintirile despre ei te duc cu gândul la copilărie, fiind încărcate cu sentimente de gingășie și bucurie.

În lista sărbătorilor marcate în Republica Moldova se numără și o sărbătoare ce emană duioșie, căldură, blândețe, dezmerdare și mângâiere. „Ziua bunicuței” a fost instituită prin Hotărîrea Guvernului RM nr. 1014 din 12.09.2007, prin care s-a hotărât de a fi consemnată această sărtbătoarea anual, în ultima sâmbătă a lunii septembrie. Festivitatea respectivă a fost concepută la inițiativa primei doamne a țării, Taisia Voronin, în semn de respect și recunoștință pentru eforturile depuse de bunicuțe în educarea tinerei generații, în păstrarea tradițiilor și valorilor culturii naționale.

Astfel, din anul 2007 și până în prezent „Ziua bunicuței” este sărbătorită în diverse localități din țară, inclusiv și în municipiul Bălți, cu un șir de evenimente organizate pentru și cu implicarea bunicuțelor: festivaluri, târguri, concursuri, concerte etc.

În ajunul zilei de 26 septembrie, prin intermediul copiilor Casei de cultură „Molodova” din Bălți, aducem un buchet de felicitări și urări de bine și sănătate tuturor bunicuțelor din Bălți și din țara noastră, mulțumindu-le pentru dragostea lor necondiționată și pentru răbdarea lor nemărginită.

Bunica

Tot mai mică, tot mai mică,

Cât o floare, o furnică,

Cât o lacrimă sub soare…

De ce oare, de ce oare?!

Grigore Vieru

Last updated: septembrie 26, 2020 at 8:22 am

Lasă un Răspuns