09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

În municipiul Bălți va fi implementat un proiect transfrontalier în valoare de peste 800 mii euro

//
Comentariu0

În contextul Acordului de cooperare între municipiul Botoșani, județul Botoșani din România și municipiul Bălți din Republica Moldova, semnat la 19 iulie 2017, Primăria municipiului Bălți în parteneriat cu Primăria municipiului Botoșani va implementa proiectul transfrontalier „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Bălți – Botoșani” în valoare totală de 1 600 000 Euro, dintre care peste 800 mii Euro destinate municipiului Bălți.

Cu acest mesaj, primarul mun. Bălți – Renato Usatîi și primarul mun. Botoșani – Cătălin-Mugurel Flutur, au venit în fața miilor de bălțeni și oaspeți ai municipiului prezenți la concertul dedicat celebrii Zilei Internaționale a Studentului, organizată la 16 noiembrie 2019 în Piața Vasile Alecsandri. Publicul prezent la eveniment a fost impresionat de această surpriză plăcută, luând în considerare faptul că, în premieră, bălțenii vor beneficia de rezultatele implementării unui proiect cu impact semnificativ pentru dezvoltarea locală.

Scopul principal al proiectului constă în creșterea atractivității turistice a două municipalități din zona transfrontalieră prin crearea unui nou traseu cultural comun.

Principalele rezultate ale proiectului vor consta în:

– crearea Centrului de Informare Turistică în incinta Pinacotecii Antioh Cantemir;

– reconstrucția Parcului Central;

– reabilitarea Teatrului de vară;

– pavarea parțială a Pieței Vasile Alecsandri;

– instalarea băncilor și urnelor în Piața Vasile Alecsandri;

– instalarea unei sculpturi din metal (Eminescu șezând pe ea);

– crearea Centrului educațional-cultural și de cercetare a patrimoniului literar eminescian.

Totodată, în cadrul proiectului este planificată realizarea unor activități socio-culturale în zona transfrontalieră Botoșani – Bălți.

Proiectul „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Bălți – Botoșani” va fi implementat pe parcursul a 24 luni după semnarea Contractului de finanțare.

Last updated: noiembrie 19, 2019 at 19:43 pm

Lasă un Răspuns