09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

În memoria lui Pavel Paiul – parohul Bisericii Sfinților Apostoli Petru și Pavel

//
Comentariu0

În data de 26 septembrie 2020, a încetat să mai bată inima duhovnicului, parohului Bisericii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, protoiereului Pavel Paiul. El s-a stins din viață la cei 78 de ani ai săi.

Părintele Pavel a fost unul dintre cei mai vârstnici clerici ai eparhiei, care timp de 47 de ani a lucrat în mod altruist ca duhovnic în municipiul Bălți. Prin convingerile și poziția sa civică, el a fost un adevărat patriot și un cetățean demn, care a obținut rezultate deosebite nu doar în slujba sa religioasă, ci și în lucrul social pe care l-a făcut cu toată dăruirea de sine.

Sub conducerea protoiereului Pavel, Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel din municipiul Bălți a fost restaurată și adusă în condiții exemplare. Din 1991, părintele Pavel a promovat învățământul în rândul deținuților din Penitenciarul nr. 11 din mun. Bălți. Un domeniu special al activității sale a fost educația moral-spirituală a tineretului.

Toți cei care s-au adresat către părintele Pavel au primit consolare, sfaturi înțelepte și călăuzire.

Luând în considerare aportul în viața publică a municipiului Bălți, în cultură, învățământ, educație moral-spirituală și consolidarea păcii și înțelegerii pe teritoriul municipiului Bălți, la 29 martie 2012, prin decizia Consiliului municipal Bălți nr 3/15 Protoiereului Pavel i s-a conferit titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Bălți”.

În 1992, părintelui Pavel i s-a acordat dreptul de a purta mitra și de a desfășura slujba de Liturghie.

În 2006, Pavel Paiul a primit Medalia Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. De asemenea, a fost distins cu Ordinul Sfântul Serghie din Radonej, gradul II.

Dar … astăzi suntem îndurerați de marea pierdere. În ajunul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, protoeiereul Pavel Paiul a trecut la cele veșnice.

Trecerea lui în neființă este o grea încercare pentru toți cei apropiați, rude și copii.

Suntem profund îndurerați alături de familie, căreia îi aducem sincere condoleanțe!

Veșnic va rămâne vie memoria despre regretatul Pavel Paiul.

Domnul să-l odihnească în pace!

Last updated: septembrie 28, 2020 at 16:32 pm

Lasă un Răspuns