09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

În mai 2019 s-au aprins lumânările în orașul Bălți pentru cei decedați de SIDA.

//
Comentariu0

Pentru a marca Ziua internațională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, Asociația ”Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți în parteneriat cu Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ”ATIS”, cu Centrul social ”Viața cu speranță” și cu reprezentanții comunităților afectate de HIV au aprins lumânările în memoria persoanelor care au decedat de SIDA și s-au unit într-un marș comun.  

Începând cu 15 mai, în municipiul Bălți au fost realizate mai multe activități dedicate comemorării  persoanelor decedate de SIDA. Seminare informaționale pentru tinerii din instituțiile de învățământ, testarea anonimă și gratuită la HIV prin intermediul specialiștilor Unității mobile de prevenire, informarea tinerilor și, în general, populația mun. Bălți prin intermediul materialelor informaționale (bannere, flaiere informaționale). Evenimentul a luat sfârșit cu Marșul luminilor aprinse – o acțiune simbolică, ce a implicat angajații, voluntarii, beneficiarii partenerilor menționați, care au mers fiecare cu o lumânare aprinsă pe traseul: strada Victoriei 7A – strada Decebalstr. Independenței.   

Activitățile descrise mai sus au fost realizate pentru a spori gradul de informare a populației generale, în special a tinerilor, cu privire la întrebările legate de prevenire, tratament, îngrijire și suport în contextul infecției HIV, pentru a sensibiliza opinia publică și pentru a promova o atitudine nediscriminatorie față de persoanele HIV infectate sau bolnave de SIDA, precum și pentru a îndemna toți doritorii din mun. Bălți să se testeze expres și anonim la HIV.  

 

Last updated: mai 28, 2019 at 19:44 pm

Lasă un Răspuns