08:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50
piața Independenței, 1

Gala concertul Festivalului-concurs republican a cîntecului patriotic, ediţia a XX-a

//
Comentariu0

La 5 mai în municipiul Chişinău, în incinta Palatului Republicii s-a desfăşurat Gala concertul Festivalului-concurs republican a cîntecului patriotic „Cîntecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii – Victoria – 72”, ediţia a XX-a. În concert au evoluat 45 de tineri solişti – participanţi ai etapelor de preselecţie din localităţile republicii, care s-au învrednicit de titlul de Laureat al acestul concurs muzical republican.

Municipiul Bălţi a fosr reprezentat de duetul Elizaveta Ivasiuc şi Maria Bolohan de la LT „A. Puşkin”; Polina Mîslinskaia, care a prezentat compoziţia „Священная война”, de asemenea cvartetul Аnаstasia Pîslari, Xenia Pîslari,  Аrinа Gаiduc şi Nicоli Pîntea сu cоmpоziţiile „На безымянной высоте” şi „Три танкиста” (Studioul vocal „Premium”, CC „Flacăra”). Delegaţia municipiului Bălţi a fost condusă de preşedintele Consiliului municipal al veteranilor Alexandr Gorb şi directorul Casei de Cultură „Flacăra” Vera Drebot.

Acest festival-concurs se organizează anual pentru a implica tineretul în viaţa comunităţilor, pentru a continua tradiţiile trecutului glorios al buneilor şi pentru a menţine mereu viu patriotismul generaţiei în creştere.

La eveniment au fost prezenţi şi numeroşi oaspeţi de onoare – veterani de război din toate colţurile republicii, reprezentanţi ai ambasadelor străine.

Last updated: mai 10, 2017 at 18:12 pm

Lasă un Răspuns