08:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50
piața Independenței, 1

#Forumul Municipal al Tinerilor 2020 ”Serviciile de tineret din perspectiva necesităților tinerilor” la CRAT

//
Comentariu0

Anual, Secția Tineret, Sport și Relații cu Publicul din cadrul Direcției Învățământ, Tineret și Sport mun. Bălți în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/ Anticafeneaua din Bălți, conform Strategiei Naționale și a Planului anual de acțiuni  pe domeniul de tineret, organizează Forumul Municipal al Tinerilor.

Evenimentul a avut loc în data de 8 noiembrie 2020, pe platforma ZOOM, începând cu ora 12:00. La activitate au participat 41 de tineri, reprezentanți ai consiliilor de elevi din instituțiile de învățământ ai municipiului Bălți, reprezentanți ai societății civile și lucrători de tineret din cadrul Centrelor de tineret Bălți.

Evenimentul a fost coordonat și realizat de Centrul de tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți cu suportul logistic din partea partenerului de implementare AO CIDP ANIMA.

Evenimentul a fost lansat cu un mesaj de bun început din partea reprezentanților DÎTS, de specialistul principal de tineret dna Ludmila Blaj și directorul interimar CRAT Mihalcean Nonna. După salutul participanților a urmat în plenar prezentarea agendei și obiectivelor Forumului.

Pentru o mai bună înțelegere a evenimentului, organizatorii au prezentat serviciile disponibile și instituțiile care oferă suport tinerilor în municipiu. La următoarea etapă, a fost propus participanților să identifice în plenar  o listă de necesități cu care se confruntă aceștia.  Ca urmare al atelierului în plenar, participanții Forumului s-au înscris în 5 echipe de lucru, și timp de 40 minute au discutat și analizat/ propus soluții pentru cele identificate anterior. Pe final de eveniment, tinerii s-au întrunit în ședință comună, pentru a discuta ideile,  soluțiile identificate la tema abordată, precum și pentru a da vot Rezoluției activității, care urmează să fie expediată tuturor actorilor comunitari cu putere decizională.

„Suntem deschiși pentru a susține tinerii în viziunile și scopurile pe care le au, dar suntem conștienți că acest fapt poate fi doar datorită implicării specialiștilor și oferirii unor servicii care răspund necesităților tinerilor pe piața dată. Forumul este un instrument de consultare a tinerilor, și astăzi am reușit să identificăm o listă bună de propuneri din partea lor, cum ar trebui să ajustăm serviciile Centrelor de tineret din municipiu, în așa fel, încât să fie accesibil, util, practic și interactiv pentru ei”, a menționat directorul interimar CRAT_Mihalcean Nonna.

„Organizăm al treilea an consecutiv Forumul municipal la CRAT, pentru care înregistrăm o deschidere deosebită din partea participanților. În acest an din cauza situației pandemice Forumul a fost organizat pe platforma zoom, ceea ce a schimbat formatul evenimentului, dar nu a scutit din implicarea tinerilor. Planificăm organizarea acestui eveniment în fiecare an, pentru a ajusta serviciile de tineret și a le promova în rândul tinerilor”, a menționat Irina-Aliona Ceban, coordonatorul departamentului Dezvoltare personală CRAT.

„Particip pentru prima dată la Forum, dar sunt profund mulțumit de organizare și de felul de consultare a noastră, din primele minute de aflare aici, mă simt foarte bine și îmi doresc să mai revin aici, dar și să mai particip la astfel de evenimente. Voi monitoriza, în care măsură, ideile și propunerile noastre vor fi consultate și luate în calcul de agenții decizionali din domeniu”, a menționat participantul evenimentului.

Activitatea poate fi urmărită la adresa: https://www.facebook.com/anticafeneabalti

Last updated: noiembrie 11, 2020 at 17:41 pm

Lasă un Răspuns