09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

Formarea competențelor transdisciplinare în cadrul orelor de limba franceză

//
Comentariu0

În data de 28 februarie 2018 Instituția Publică Liceul Teoretic «Mihai Eminescu» a fost gazda seminarului metodico-practic municipal «Formarea competențelor transdisciplinare în cadrul orelor de limba franceză», sub egida CM, DÎTS mun. Bălți, reprezentat de către dna Natalia Cojuhari, specialist principal pentru limbi străine.

Reputat pentru prestanţa de promovare a limbii franceze, liceul are o bogată experienţă în activitatea didactică, ştiinţifică şi culturală francofonă, fapt menţionat de dna Nina Grapă, director al IPLT «Mihai Eminescu», în mesajul său de salut.

Axat pe obiectivele : familiarizarea cu terminologia trasdisciplinarității, compararea avantajelor și dezavantajelor acestei abordări metodologice, identificarea instrumentelor pedagogice transdisciplinare, descoperirea eficacității transdisciplinarității în predarea limbii franceze, atelierul «Dezvoltarea competențelor transdisciplinare la orele de limba franceză», moderat de dnele Victoria Ungureanu și Liliana Gheorghiță, a fost un mediu favorabil pentru discuţii, schimb de experienţă şi bune practici.

Invitaţii la seminar au avut posibilitatea să asiste la două ore publice organizate de profesorii  de limbă franceză din  IPLT «Mihai Eminescu». Lecţiile «L’architecture à travers les siècles», prezentată de dna Rodica Bogatu în clasa a IV-a «B», profil bilingv, şi «Destinations touristiques en République de Moldavie», prezentată de dna Liliana Gheorghiță în clasa a X «B/C», profil tradițional, au impresionat prin buna pregătire a elevilor, interactivitatea metodelor aplicate şi conţinuturile captivante care contribuie intens la dezvoltarea competenţelor de comunicare.

Activitatea extrașcolară «Eminescu-astre de la littérature universelle», în cadrul căreia liceenii au împărtăşit în limba franceză trăirile lor personale inspirate din creația eminesciană printr-o abordare estetico-artistică, dar şi ştiinţifică, a fost cununa de succes a acestei zile.

Last updated: martie 5, 2018 at 12:16 pm

Lasă un Răspuns