08:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50
piața Independenței, 1

Executarea lucrărilor de reparație planificate, furnizarea energiei termice, sutuația epidemiologică… Ședința online

//
Comentariu0

În data de 10 noiembrie, s-a desfășurat ședinţa la distanță cu directorii întreprinderilor municipale condusă de viceprimarul Nicolai Grigorișin.

În timpul ședinței s-au discutat mai multe probleme legate de gospodăria comunală.  Inițial s-a pronunțat doamna Feodora Rodiucova, șefa Secției sănătate, care a abordat problema referitoare la situația epidemiologică, unde la momentul actual în mun.Bălți sunt constatați 3337 bolnavi COVID-19, dintre care 2147 s-au însănătoșit, 817 sunt în izolare, iar 117 au decedat.

În ultimele 24 ore, în staționar au fost internate 43 de persoane, dintre ei 6 au fost testați pozitiv cu COVID-19. La ziua de azi, în staționar sunt 168 bolnavi dintre care 69 sunt în stare gravă, 97 în stare de gravitate medie iar o persoană a decedat. La Centrul de Sănătate Publică au fost efectuate 60 de teste, dintre care 17 sunt repetate. Referitor la cadrul medical, aceștia sunt infectați în număr de 230, dintre care 170 de medici și 60 surori medicale.

În privința copiilor, în secția COVID-19 se află 35 de pacienți de diferite vârste, începând de la o lună, din Bălți sunt doar 2 copii cu vârsta de 14 si 15 ani, starea acestora fiind ușoară.

Deasemenea, s-a pus accentul pe procesul vaccinării împotriva gripei sezoniere, însă la momentul actual vaccinele nu au fost primite, deci deocamdată vaccinarea este imposibilă.

Despre asigurarea consumătorilor cu energia termică a relatat administratorul interimar al Î.M. „TERMOGAZ Bălți”  Stepan Munteanu și domnul Veaceslav Zincovschii, șef  Direcției Gospodăriei Comunale a primăriei mun. Bălți.
Administratorul interimar al Î.M. „TERMOGAZ Bălți”  Stepan Munteanu a relatat că datoriile persoanelor fizice constituie 2,5 mln lei, necătând la acest fapt întreprinderea livrează energia termică chiar și consumatorilor rămași cu datorii. Viceprimarul, domnul Nicolai Grigorișin, a accentuat că livrarea energiei termice trebuie să fie continuă la toți consumatorii, iar cu persoanele îndatorate trebuie de lucrat.

Domnul Veaceslav Zincovschii, șeful Direcției Gospodăriei Comunale a declarat că conform datelor prezentate de S.A. „CET-NORD”, din 723 de consumatori sunt conectați la energie termică 713 și au rămas neconectați 10, dintre care 9 obiecte din sectorul privat din cauza lipsei cererii de conectare și un obiect –APLP (Asociația Proprietarilor Locuințelor Privatizate) de pe strada Ștefan cel Mare, deasemenea din motivul nedepunerii cererii.

Despre activitatea Î.M. „Direcția Troleibuze Bălți” a informat inginerul- șef domnul Victor Caliujnîi. În cadrul întreprinderii lucrul decurge normal, după graficul stabilit, este conectată incălzirea în troleibuze de 2 ori pe zi: dimineața de la orele 06:00-09:00 și seara de la orele 17:00 până la intrarea în parcul de troleibuze, tradițional se efectuează dezinfectarea salonului și a scaunelor.

Este necasar de menționat faptul ca o perioadă indelungată se discuta problema necesității instalării panourilor informative privind tipul de transport, graficul, rutele și alte informații despre transportul public necesare pentru pasageri. Acum putem spune că problema se rezolvă. Despre acest fapt a remarcat în cadrul ședinței  domnul viceprimar Nicolai Grigorișin. Dlui a comunicat că până la sfîrșitul anului  este planificată instalarea la stații a sistemelor de înștiințare a pasagerilor despre ora sosirii și plecării a transportului public.

Participanții la ședință au audiat și informații privind activitatea Î.M. „DRCD” (Direcția Reparații şi Construcții Drumuri), „Direcţia de Construcţii Capitale Comanditar Unic mun. Bălți”, S.R.L „Glorin Inginering ”.

La finele ședinței viceprimarul Nicolai Grigorișin a anunțat bălțenii și în special veteranii și participanții Marelui Război pentru apărarea Patriei despre ajutorul financiar promis de Primarul mun. Bălți domnul Renato Usatîi a câte 10 000 (zece mii lei) celor 13 persoane participante. În data de 11 noiembrie ajutorul va fi distribuit veteranilor.

Last updated: noiembrie 11, 2020 at 17:49 pm

Lasă un Răspuns