09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Excelența Sa Serghei Ciciuc – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova a întreprins o vizită de lucru în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Excelența Sa Serghei Ciciuc, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, însoțit de către Victor Stankevici – manager general CARPAT BELAZ SERVICE și Denis Luchianiuc – director CBC MOTORS, a vizitat municipiul Bălți pe data de 7 august 2018.

În cadrul acestei vizite, delegația oficială a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Primăriei mun. Bălți și a întreprinderilor municipale, în următoarea componență: Nicolai Grigorișin – primar al municipiului Bălți, Ghenadie Șmulschii – viceprimar al mun. Bălți, Serghei Avramenco – Director, Î.M. ,,Direcția de troleibuze Bălți”; Iurii Hmarnîi – Administrator, Î.M. ,,Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”; Tatiana Parascan – Director, Î. M. ,,Gospodăria locativ-comunală Bălți” și Irina Zubenina – Director, Î. M. ,,Regia ,,Apă-Canal-Bălți”.

La începutul întrevederii, primarul municipiului Bălți a exprimat sincere mulțumiri Excelenței Sale, Domnului Seghei Ciciuc pentru vizita în municipiul Bălți, menționînd despre deschiderea totală a Primăriei mun. Bălți pentru noi parteneriate și proiecte de dezvoltare.

Totodată, Excelența Sa Serghei Ciciuc, l-a felicitat pe domnul Nicolai Grigorișin cu numirea în funcția de primar al municipiului Bălți în urma alegerilor locale noi desfășurate la 20 mai 2018, arătîndu-și intenția față de intensificarea cooperării bilaterale, contribuind la activizarea relațiilor dintre municipiul Bălți și orașele partenere din Republica Belarus.

Discuțiile s-au axat în principal pe posibilitatea susținerii financiare din contul bugetului național al Republicii Belarus a unor părți procentuale din credite accesate de la băncile din Republica Moldova cu scopul procurării utilajelor și mașinilor cu destinație comunală. În acest sens, au fost abordate chestiuni precum extinderea parcului de troleibuze din municipiul Bălți, în special cu troleibuze autonome și dotarea întreprinderilor municipale cu tehnică specializată.

Last updated: septembrie 7, 2018 at 18:47 pm

Lasă un Răspuns