09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Vorbiți cu Noi! Să fiu auzite vocile femeilor din Republica Moldova

//
Comment0

Primăria mun. Bălți a fost gazda Turului de Ascultare “Vocile Femeilor din Republica Moldova”. La data de 4 iulie în incinta primăriei s-au adunat dame și domnișoare din Bălți pentru a participa la un eveniment multașteptat pentru reprezentanții sexului feminin. Cu un cuvînt de salut către participanții s-a adresat dna Lilia Sava, viceprimarul de Bălți.

Dna Nighina Azizov, Manager de Țară, Women’s Democracy Network Moldova Chapter, expertă în științe politice, a prezentat Turul de Ascultare “Vocile Femeilor din Republica Moldova”, accentuînd că Turul are drept scop inițierea platformelor de discuții pentru a asculta subiectele de interes cu care se confruntă femeile la nivel local. Proiectul finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA, este un proiect inovativ care încurajează femeile să vorbească despre convocările cotidiene în calitate de femei.

Municipiul Bălți a devenit a 2 localitate unde a fost implementat Tur de ascultare. Primii au fost auziți femeile din s.Puhoi, raionul Ialoveni. Conform chestionarilor completate de sătencile au fost identificate 5 subiecte prioritare care necesită a fi abordate. Bălțencile (bussinesmani, juriști, studenți, asistenți sociali, medici, jurnaliști, etc) prezente la eveniment, au arătat un interes deosebit față de problemele abordate. Este necesar de menționat faptul că discuția la Bălți a fost una constructivă, femeile au identificat problemele cele mai stringente care necesită soluționare la nivel republican.

În mun. Bălți proiectul a fost implementat de următoarea echipa: Nighina Azizov, coordonator de proiect,  Olga Morozan, vicepreședintele Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație, expertă în cercetare sociologică, Renata Grădinaru, consilier municipal.

Turul de Ascultare “Vocile Femeilor din Republica Moldova” va fi lansat în or. Cahul, în 4 sate/comune din or. Cahul, eveniment final va avea loc la mun. Chișinău.
image proiect balti

06.07.2017 @ 15:45

Leave a Reply