09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Excelența Sa Dl Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova a efectuat o vizită oficială la Bălți

//
Comment0

Excelența Sa Dl Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, însoțit de către Yukie Uenishi, consultant Kusanone, Alexandr Hriptun, secția politică și economică, Ambasada Japoniei și Valeriu Bînzaru, Președinte, Asociația pentru relații Moldo-Japoneze. a efectuat astăzi, 13 iulie 2018, o vizită oficială  la Bălți.

În cadrul acestei vizitei, ambasadorul însoțit de către reprezentanții corpului diplomatic s-a întîlinit la sediul primăriei cu oficialii de la Bălți: dl Nicolae Grigorișin, primar al municipiului Bălți, dl Ghenadie Șmulischii, viceprimar al municipiului; dna Tatiana Dubițkaia, șef Direcție Învățământ, Tineret și Sport și dna Nadejda Pleșca, director al instituției preșcolare nr.12 specializată pentru copiii cu deficiențe de văz din municipiul Bălți.

La începutul întâlnirii, Domnul Nicolae Grigorișin a expimat desosebita considerație și mulțumire Excelenței Sale dlui Masanobu Yoshii pentru vizita oficială și contribuția financiară în valoare de 84 dolari americani, grație proiectului „Luminițele în ochii copiilor”, în sopul dezvoltării infrastructurii și dotării cu echipament medical a instituției preșcolare nr.12. În acest context, Edilul a ținut să puncteze unele priorități ale administrației publice locale —  asigurarea cetățenilor, în special copiilor, cu un spectru larg de servicii calitative, prestate în cadrul instituțiilor de învătământ și medicale din muncipiu și dezvoltarea cooperărilor cu partenerii din exterior.

La întrevedere a fost abordată tema de interes comun precum – dezvoltarea și consolidarea relațiilor de cooperarea, inclusiv în sfera atragerii investițiilor.  În acest sens, Excelența Sa Dl Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, a concretizat că reprezentanții Guverului Japoniei intenționează să investească în cazul asigurării tuturor condițiilor favorabile pentru desfășurarea antreprenoriatului, exemplificând că mai multe companii din Japonia dispun de experiență de investiți directe în străinătate, deschizând locuri de muncă pentru mii de persoane, astfel, asigurând cu o sursă sigură de existență sute de familii. La rîndul său, Domnul Nicolae Grigorișin a reiterat toată deschiderea primăriei municipiului pentru cooperarea pe acest segment. La fel, Dna Tatiana Dubițkaia a îmăprtășit bucuria de a beneficia de valorosul grant pentru instituția preșcolară specializată nr.12 și a menționat despre experiența direcției în proiecte  și cu alte Ambasade cu sediul în Republica Moldova, precum a Slovaciei, Poloniei și Germaniei. Excelența Sa, l-a felicitat pe dl Nicolae Grigoriș cu investirea în funcția de primar al „capitalei de nord”, după alegerile locale din anul curent, exprimând încrederea Excelenței Sale într-o cooperare durabilă de perspectivă și interesul său de a susține proiecte de colaborare în domeniul medicinii și dezvoltării sistemului educațional, marcând că are dejà planificate două vizite la Bălți  pe parcursul anului 2018.

Last updated: July 13, 2018 at 16:37 pm

Leave a Reply