08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Alternativa la detenție pentru persoanele dependente de droguri. Campania ”Împreună pentru viață!”.

//
Comentariu0

Cu ocazia Zilei Internaționale de Combatere a criminalității și Traficului Ilicit de Droguri la data de 28 iunie în mun. Bălți a avut loc dialoguri – paneluri de discuții cu genericul ”Alternativa la detenție pentru persoanele dependente de droguri”.

În calitate de spicheri la dezbateri au participat: reprezentant ai Inspectoratului general de poliție – Carolina Călugăr, medic narcolog – Eduard Nenescu, reprezentant UNODC Moldova – Ina Tcaci, reprezentant al Asociației ”Promo-Lex” – Eduard Scutaru,  fost utilizator (experiență personală) – Serghei Tolstolîcenco și reprezentanți ai Asociației Obștești ”Tinerii pentru dreptul la viață” din Bălți. Cu un cuvînt de salut către pzrticipanții dezbaterilor s-a adresat dna Lilia Sava, viceprimarul mun. Bălți.

Participanții la dezbateri au discutat avantajele implementării în Moldova a măsurilor alternative de pedeapsă pentru deținuți, au povestit despre experiența dezincriminării în alte țări, au prezentat situația actuală privind utilizarea de droguri și au propus soluții pentru problemele existente. Obiectivul principal al Campaniei ”Împreună pentru viață!” este mobilizarea partenerilor la toate nivelurile pentru a forma opinia publică în vederea promovării unor măsuri alternative de pedeapsă în domeniul politicii de control asupra drogurilor. În calitate de forme opționale se are în vedere reabilitarea psihosocială, tratamentul medicamentos, terapia de substituție, lucrări în folosul comunității.

În cadrul dezbaterilor s-a desfășurat votarea online pe tema dezincriminării politicii de droguri în țara noastră. Rezultatele votării vor sta la baza viitorului studiu sociologic.

Notă: Dezbaterile publice se desfășoară în cadrul campaniei ”Împreună pentru viață!”. Organizatori: Comisia Națională Antidrog, UNODC Moldova, Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă”, UORN, Asociația Promo-LEX în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Inspectoratul general de poliție. Cu susținerea: UNAIDS Moldova, AO ”Pas cu Pas regiunea Sud” (Cahul), AO ”Adolescentul” (Orhei), AO ”UORN” și AO ”Tinerii pentru Dreptul la Viață” (Bălți), CSR ”Împreună pentru viață” (Comrat), asociația Promo-LEX. Suport financiar: Centrul PAS, Agențiile ONU, Ambasada Suediei în Moldova.

Last updated: iulie 1, 2017 at 16:09 pm

Lasă un Răspuns