09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Dispute „La straja Sănătății” desfășurată la Căminul de Cultură „Veteranul”

//
Comentariu0

Sănătatea este o comoară, e darul cel mai frumos şi mai bogat, pe care natura ştie să-l facă, iar Omul este autorul propriei sănătăţi. De acest deziderat s-a ţinut cont la organizarea unei întîlniri a medicilor din  mun. Bălţi cu veteranii muncii şi veteranii de război. Fiind convinşi, că vîrsta nu depinde de cîţi ani ai, ci de temperament, de dragoste şi dor de viaţă, de sănătatea Omului, administraţia Căminului de Cultură “Veteranul” în colaborare cu specialiştii în domeniul medicinii: dl.Sergiu Rotari – medic-şef al Spitalului Clinic Municipal, specialiştii principali ai Spitalului: Snejana Lungu şi Ala Matasari, medicilor de familie, Oţel-Adam Galina şi Ciuntu Galina, chirurgul Capcic Nicolai, medicul surdolog Liudmila Cobîleanscaia s-au întîlnit recent cu un grup de oameni în etate pentru a discuta diverse subiecte din domeniul medicinii şi metodele de menţinere a sănătăţii.

În cadrul disputei “La straja sănătăţii”,  la care au participat toţi membrii Căminului de Cultură “Veteranul” şi a formaţiilor artistice de amatori s-a desfăşurat un dialog vital şi foarte util pentru persoanele de vîrsta a III-a. Subiectele discutate au fost diverse şi actuale. Spre exemplu: de ce oamenii în etate nu pot ajunge la medicul de familie decît doar după o înscriere prealabilă în rind, care uneori este peste o durată foarte  îndelungată de timp; de ce în municipiul Bălţi practic e imposibil să ajungi la medicul oculist; de ce sunt probleme de a se consulta şi la alţi specialişti, unde înscrierea este extinsă pe o lună şi mai mult înainte; de unde se poate  procura încălţăminte ortopedică ş.a. Răspunsurile nu au întîrziat să vină şi au fost pe potriva aşteptărilor, astfel satisfăcînd interesul celor prezenţi.

Mai mult ca atît, medicul-şef, dl S.Rotari, dar şi medicii prezenţi  au fost foarte generoşi şi au oferit numerele de telefoane, la care orice veteran poate suna în orice zi pentru a fi programat fără rind, la orice specialist solicitat. Iar pentru a finaliza pe o notă majoră această întîlnire, dl Sergiu Rotari a dăruit Căminului de Cultură “Veteranul” un calculator, a promis că asemenea întîlniri vor fi frecvente şi vor fi invitaţi şi alţi specialişti în domeniu. Dumnealui a îndemnat asistenţa să se îngrijească la timp de starea sănătăţii lor.

În semn de respect şi mulţumire membrii Căminului de Cultură “Veteranul” le-au prezentat un mic concert.

03.08.2017 @ 11:06

Lasă un Răspuns