09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Depunere de flori, dedicată Zilei eliberării oraşului Bălţi de trupele fasciste

//
Comentariu0

Sute de oameni au participat astăzi, 26 martie 2018, la marşul solemn consacrat celei de-a 74-a aniversare de la eliberarea oraşului Bălţi de sub jugul fascist.

Activităţile au început cu depunerea de flori la Focul veşnic (Monumentul „Tanc”), apoi manifestanţii: conducerea primăriei mun.Bălţi, deputaţii Parlamentului, consilierii municipali, veteranii războiului şi conflictelor armate şi bălţenii s-au îndreptat spre Memorialul “Gloriei militare”.

Oficialii, dar şi ataşaţii militari au participat la ceremonia de depunere de flori, păstrând apoi un minut de reculegere în memoria eroilor căzuţi timp în care au răsunat trei salve de foc efectuate de către efectivul Brigăzii 1 Infanterie Motorizată “ Moldova”.

Memorie veşnică eroilor căzuţi pentru eliberarea oraşului Bălţi. Numele lor au fost înscrise în Cartea cetăţenilor de onoare a Bălţului.

File istorice:

La 26 martie 2009, la data de 65 de ani de la eliberarea orașului Bălți de sub ocupația fascistă  Complexul distractiv «Patria» a găzduit întîlniri cu un martor al vieții de internat pe timpul celui al Doilea Război Mondial. Povestea lui Serghei Krivțun a devenit subiect al filmului artistic «Podrabki».

Last updated: martie 28, 2018 at 0:48 am

Lasă un Răspuns