09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Cea de-a 102 aniversare a Antoninei Șelestova

//
Comentariu0

La data de 28 ianuarie 2017 locuitoarea Bălțului Antonita Șelestova a împlinit 102 ani. În această zi marcantă omagiata a primit felicitări din partea administrației publice locale, reprezentată de consilierul Consiliului municipal Bălți, dna Svetlana Oserbaeva, directorul Fondului Municipal de Susținere Socială a Populației, Ludmila Movilă și colaboratorii oficiului nr.1 a Î.S. «Poșta Moldovei».

Inimă sensibilă, dragoste de muncă, susținerea celor din jur și faptul că a putut ierta – iată secretul unei vieți îndelungate. La doar 7 ani a început să slujească la o familie de nemți, ajutîndu-i în gospodărie și în cîmp. Din spusele ei, stăpînii se comportau binevoitor cu ea, iar cînd s-a măritat, au onorat-o cu daruri și bani. Toate greutățile le-a înfruntat această femeie firavă. Nu s-a întors de la război primul ei soț, a crescut și a educat 9 copii (3 adoptați din a doua căsătorie), a lucrat în cîmp la culesul tutunului și sfeclei, a ajutat consătenii la pregătirea meselor de sărbătoare.

Locuitor al orașului Antonina Șelestova a devenit acum 35 de ani. După moartea soțului ea a venit la fiică sa Raisa, unde încearcă să lucreze pînă în prezent – sădește zarzavaturi, dă mîncare la păsări… Una o neliniștește – n-o mai ascultă picioarele și vederea îi face necazuri.

Tot mai rar se întîlnesc cei ai casei la o masă de sărbătoare. Copiii, nepoții (9 la număr) și 11 strănepoți s-au împrăștiat prin lume care în Germania, care în Israiel sau Rusia, dar mereu revin la Sfintele Sărbători de Paști.

La mulți ani, dragă doamnă!

Last updated: ianuarie 30, 2017 at 17:18 pm

Lasă un Răspuns