09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

Care instituții de învățământ din municipiul Bălți vor fi reparate capital?

//
Comentariu0

Autoritățile bălțene au planificat lucrările de reparații capitale a mai multor instituții de învățământ. În unele școli, lucrările au fost finalizate înainte de începerea anului școlar. Potrivit mențiunilor reprezentanților administrației publice locale, banii pentru aceste lucrări vor fi alocați din bugetul municipal, fără a aștepta ajutor de la autoritățile centrale. La L.T. „N. Gogol” s-a efectuat examinarea tehnică a tavanelor de la etajul al doilea. Viceprimarul municipiului Bălți, Tatiana Dubițkaia, a informat că 1 milion 100 mii lei au fost alocați din bugetul municipal pentru a repara capital tavanele.

Multe școli din municipiu au fost construite în perioada postbelică – în anii 50-60, perioada lor de exploatare constituie 50 ani. Cu toate acestea, clădirile sunt încă în stare satisfăcătoare.

Tavanul Gimnaziului nr. 6 are nevoie de reparații majore. Din relatările primarului interimar al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, se elaborează documentația de proiect și deviz. Reparația capitală se estimează la 1 milion de lei. Finalizarea lucrărilor de reparație a unuia dintre blocuri, (nefuncțional la moment) se planifică către sfârșitul anului școlar.

Pentru repararea sălii de sport a L.T. „Ștefan cel Mare” este nevoie de 2 milioane 300 mii lei. Anul acesta, Primăria municipiului Bălți a alocat 485,0 mii lei în acest scop. Alte 120,0 mii lei au fost cheltuite pentru documentația de proiect și deviz.

Astăzi în municipiul Bălți funcționează 24 de școli.

În baza materialelor btv.md

Last updated: septembrie 23, 2020 at 12:59 pm

Lasă un Răspuns