09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Bălțenii au sărbătorit Ziua Independenței Republicii Moldova

//
Comentariu0

La 27 august 1991, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Declarația de Independență, urmând exemplul țărilor baltice, Georgia, Armenia și Ucraina. Țara noastră și-a declarat independența, devenind stat suveran, independent și democratic, liber să-și hotărască prezentul și viitorul fără nici un amestec extern, doar în conformitate cu idealurile și năzuințele sfinte ale poporului.

Ziua Independenței Republicii Moldova bălțenii au marcat cu un șir de evenimente, care s-au început la ora 12:00 cu acțiunea de depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt și cu compoziție literară „Moldova mea aleasă – țara în care-s acasă”.

Administrația primăriei, funcționarii publici, deputații Parlamentului RM de la Bălți, reprezentanții partidelor politice au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Evenimentele festive au fost continuate de un amplu program de concerte pregătit de echipele creative și de interpreții Centrului de Cultură și Tineret din municipiu. Pe Piața Independenței au fost instalate corturi pentru spectatori și artiști, iar pe scena improvizată, întreaga zonă de la intrarea în parcul central, au jucat vedete din Bălți și soliști celebri.

În intervalul 12:00 – 18:00, bălțenii și oaspeții orașului au putut vizita târgul de artă populară „Amprenta vremii” organizat de Clubul „Meșter Popular”, să învețe elementele de bază ale sculpturii în lemn, țesutul, broderia, să se bucure de sculpturile din ceramică ale eroilor poveștilor populare; să facă cunoștință cu expoziția de cărți și publicații „Cu dragoste de neam și de cuvânt”, organizată de sala de lectură a bibliotecii municipale „Eugen Coșeriu”.

Târgul studenților Școlii de Artă Plastică pentru copii „Paleta de inspirație” a dat o aromă unică sărbătorii. Elevii și profesorii școlii au surprins cu noi tehnici de modelare, vopsire pe piatră, vopsirea produselor din sticlă.

Colaboratorii pinacotecii „A. Cantemir” au prezentat o expoziție de fotografii „Oamenii Bălțiului”. Cu toții suntem diferiți, dar avem un singur suflet.

Ziua festivă a continuat cu spectacolul muzical „Te proslăvim, Republica Moldova”, la care au participat Zdob și Zdub, Orchestra „Tharmis”, interpreții Olya Tira, Ionel Istrati, Adriana Ochișanu.

 

Last updated: august 28, 2019 at 16:51 pm

Lasă un Răspuns