09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

8 aprilie – Ziua internațională a Romilor

//
Comentariu0

Anual în data de 8 aprilie este marcată Ziua Internațională a Romilor. Ca națiune, romii sunt un popor divers, care conține o serie de grupuri subetnice. Această națiune este împrăștiată în toată lumea ai căror reprezentanți aparțin diverselor credințe și chiar vorbesc limbi diferite.

Însă, toți romii au în comun aceleși lucruri sacre: sărbători, simboluri, imn, drapel, cultură și altele. Toate acestea le puteți accesa aici. (pptx)

Reieșind din faptul că, pe teritoriul municipiului Bălți locuiește un număr impunător de romi, Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei din cadrul Primăriei municipiului Bălți, în organigrama sa are un post de muncă, ce se numește mediator comunitar (în comunicarea și colaborarea cu romii), în persoana dnei Aliona Ciurari. Dumneaei anual, cu suportul Primăriei municipiului Bălți, organizează diverse sărbători și festivaluri ce conturează unicitatea frumoasei etnii.

Din cauza situației create în Republica Moldova, în legătură cu răspândirea infecției COVID-19, nu putem sărbători și felicita festiv romii bălțeni, însă noi nu lăsăm uitării această sărbătoare, și vă aducem un sincer la mulți ani, cu Ziua dvs Internațională!

 

Last updated: aprilie 8, 2020 at 14:37 pm

Lasă un Răspuns